Mama Iz Kreveta

28 Jan, 2020

Oči ANDJELA I deo

Beba u stomaku — Autor bebinamama @ 11:24

Pregled u 36oj nedelji je uglavnom i poslednji pregled i radi se priprema za porodjaj. Mislila sam da ce vreme od tog trenutka proleteti ali ono ide sve sporije i sporije... Tad mi je moja doktorka rekla da cu se poroditi izmedju prvog i petog sledeceg meseca iako je termin bio recimo sedam dana kasnije... Tada mi je rekla da ni slucajno ne menjam svoje trudnicke navike pred kraj kako ne bih izgubila kondiciju koju smo beba i ja stekle do tog trenutka. 

I naravno,obavezan CTG 2-3 puta nedeljno do porodjaja.

Tada sam vec otisla u izabranu bolnicu i zakazala prvi CTG. U tom trenutku vec shvatate da se taj predivni susret sa vasom bebom itekako blizi.  

Pogadjajte,taj prvi termin sam dobila a sledeci tek za skoro dve nedelje!? Rekose mi ako mogu negde privatno da uradim bilo bi dobro (???). Meni to naravno nije bio problem ali zaboga miloga ... Da precutim da smo taj 15ominutni pregled cekali cetiri sata? Iako je i vreme bilo zakazano naravno. Mogla sam da se okrenem i odem kod moje doktorke ali nisam. Zelela sam da vidim doktore koji ce biti pored mene taj dan,bar neke. Imala sam zelju da me poradja jedan poseban doktor ali... Uglavnom se posebne zelje posebno placaju,na zalost.

Buduci da je i moja doktorka radila nekada u tom porodilistu,pre otvaranja privatne prakse, imala sam tople preporuke za vecinu doktora sto mi je ipak bilo dovoljno na kraju.  

Bio je cetvrtak kada sam otisla na CTG kod moje doktorke koja kad ga je pogledala, samo je klimnula glavom u stilu "Neces ti jos,bar ne za vikend". I ja lepo iskoristim taj vikend da uradim generalnu,kad vec necu "necu jos". Ponedeljak je bio zakazan u porodilistu. Drugi smo bili po redu,da zavrsimo sto pre i idemo negde na dorucak pa kuci,ostale mi neke sitnice da pospremim. Cetiri sata kasnije ja jos uvek sedim i cekam. Kada ste medju trudnicama prioritet imaju one sa bolovima,napuklim vodenjacima,otvorene po neki prst... Sve one odose ispred mene,vecina je i poslata u porodiliste,jedna se porodila u liftu ( tacnije na stolu ispred lifta ali cim je izasla iz njega). Druga pak se porodila ispred sale za porodjaje... Samo ja sedim i cekam... Kada sam konacno usla posle 6 sati cekanja CTG je pokazao 3 maksimalne kontrakcije,znaci na pet minuta. Pogledam ja u onaj izvestaj i nista mi nije jasno... Mora da se to beba pomerala posto ja ne osecam nista.... Dosla doktorka da pogleda moj CTG pa gleda u njega gleda u mene... Pita me gde si ti do sada,odavno ti je pregled bio zakazan. Kazem ja njoj onako kroz smeh da su druge bile prioritet pa da mi zakaze sledeci  termin pa da ja idem. Gleda ona opet mene pa u onu roze tracicu.... " Ti ovo ne osecas?" pita ona mene. A iskreno,nisam osetila apsolutno nista. Posle pregleda poslala me je na hitnu pripremu,otvorena celih sest prstiju! A i mislila sam da cu se poroditi kod kuce ako cemo posteno.

Tada sve ide brzo...Klistir,kupanje,pregled pa sala... Iskreno,nije me bio strah. Upoznacu moju bebu, zagrlicu je i poljubiti...od cega da me bude stah?

Ja sam taj dan bila 56 zena primljena u porodiliste,znate li koliko je to straha na jednom tako malom mestu? Puno.

 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs